Wednesday, January 26, 2011

:: DuNia CaMpus ::

Assalamualaikum warahmatullahi wabarokatuh..

Malam yang sepatutnya tenang menjadi hingar bingar dek kolej sebelah punya aktiviti yang mungkin memberi sedikit sebanyak input tika menjawab peperiksaan nanti.mungkin.

Terfikir seketika.
Begini rupanya kehidupan di kampus , yang selama ini hanya dibayangi diminda.tapi kini,nah!amik sebiji !dushh!
Ya Allah takutnya aku.andai aku lemah,Kau bantulah aku.takut aku jika terheret ke tempat yang Kau murkai.

Hiburan.Hiburan.dalam rumah,cukuplah televisyen menyajikan pelbagai rentak hiburan , di luar apatah lagi.kini ,di tempat menuntut ilmu pun disajikan hiburan.yaa..memang tidak salah.jika mengikut garis panduan syariat.tetapi andai sudah bercampur antara lelaki dan perempuan mana datang halalnya?


Itulah dunia kini berubah.tetapi manusia jua tidak berubah.masih inginkan sesuatu yang hanya memuaskan nafsu mengikut kata tunjuk syaitan.bermaharajalela syaitan melihat ramai anak muda yang masih lagi bertuhankan nafsu dan telunjuknya.Tetapi.
Bila difikirkan , tidak salah mereka juga.sebab teknologi yang canggih kini segalanya dihujung jari.tekan.
Andai kerajaan sendiri berdiam diri  melihat kerunduman anak muda kini , apatah lagi bawahannya.
Jika ditanya pada yang pakar' agama , lain pula ceritanya.hukum hakam sepatutnya berdalil tetapi hukum hakam hanya ikut sedap hati.begitulah fenomena yang berlaku sekarang.
Cuba perhatikan di dalam akhbar , segala hukum hakam semua dterbalikkan.caca marba.sakit hati bila baca!Itulah dunia di akhir zaman.orang yang sepatutnya menegkkan agama tapi menjadi pembelot agama dan pemutar belit yang sungguh licik!indah sungguh mainan syaitan yang menggaburi mata ramai manusia.
Apa yang pasti.kita akan dipertanggungjawabkan apa yang telah kita buat di akhirat kelak.

~Islam Pasti Akan Bangun Kembali Gemilang dan Terbilang~

No comments:

Post a Comment